Geschiedenis

In 1913 begon Thomas Willems als dorpssmid aan de Lagestraat in Beuningen. 

In de jaren twintig namen de drie zoons Hent, Toon en Herman deel aan de werkzaamheden, die voornamelijk bestonden uit smeedwerk en de fabricage van bakkerijmachines. Ze verhuisden in die jaren naar het dorpje Winssen.

De bakkerijmachines werden gefabriceerd tot de oorlogsjaren. Na de oorlog werd vooral gericht op algemeen smeedwerk. Het was vooral Hent die het bedrijf draaiende hield, Toon werd uitgekocht en Herman overleed vroeg.

Twee zoons van Hent, Gerard en Henk, namen in de zestiger jaren het bedrijf over en richtten zich voornamelijk op verspanende toelevering.

Sinds 1991 neemt René, zoon van Henk, deel aan de werkzaamheden. Hij neemt het bedrijf in 2001 definitief over. De naam en rechtsvorm worden veranderd in Metaaldraaierij Willems b.v.
Wegens explosieve groei is het bedrijf in 2006 verhuisd naar industrieterrein Bijsterhuizen te Wijchen.
Daar werd een splinternieuw bedrijfspand in gebruik genomen. Het vloeroppervlak bedraagt 1100
vierkante meter, de hijscapaciteit is 11 Ton en uitbreidingsmogelijkheden zijn er voldoende.

Er zijn sinds 2006 diverse diepte-investeringen in mens en machine gedaan, waardoor Metaaldraaierij Willems een bekende speler is in de verspanende toelevering.

In 2013 heeft het bedrijf met trots hun 100-jarig bestaan gevierd. Van smederij Thonus de smid naar een internationaal opererende machinefabriek.

Metaaldraaierij Wijchen: al meer dan 100 jaar ervaring in metaalbewerking
Scroll naar boven